Este alertă de holeră la granița cu Romania. Autoritățile au descoperit bacteria periculoasă pe o plajă de pe malul Nistrului. În ciuda rezultatelor analizelor din apă, scăldatul nu a fost interzis în zonă. 

 

Medicii spun că respectarea măsurilor de igienă este vitală, iar simptomele sunt asemănătoare unei infecții digestive. 

„Fiind o boală bacteriană transmisă pe cale diegstivă, trebuie să fim atenți la igienă. Apa poate fi un agent de transmitere, așa că trebuie să fim atenți unde ne scăldăm. Totuși, trebuie să ne spălăm pe mâini, iar fructele trebuie și ele spălate. Având în vedere granița noastră cu Ucraina și Republica Moldova, cetățenii care vin de acolo trebuie să fie bine verficați, iar cei care pleacă în cele două țări ar trebui să fie atenți la alimente consumă și la zonele de cazare.

 

Fiecare țară are regulile sale. Holera se transmite digestiv, dar dacă este vorba de o apă în care se face baie, apa pătrunde prin nas sau înghițim, deci ne putem infecta.

Dacă vobim de această alertă de holeră la graniță, ea se manifestă prin diaree. În această perioadă de vară se poate manifesta și în acest fel. Dacă este vorba de sindrom diareic sever, atunci vorbim de internare la terapie intensivă”, a declarat la Realitatea Plus Carmen Dorobăț, medic infecționist.

Articolul precedentGeorge Simion rupe tăcerea: cine este logodnica misterioasă? – Legile Puterii, ora 20:50
Articolul următorConferința de comunicări științifice „Preocupări recente în cercetarea, conservarea şi valorificarea patrimoniului cultural”, la cea de a XVI-sa ediție! Vezi când și unde are loc