Se pare că bărbatul a atins firele de înaltă tensiune, după ce s-a urcat pe un tanc Ghepard, informează realitateadealba.net.Militarul a fost electrocutat de la reţeaua de înaltă tensiune a căii ferate, în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară. Colegii au apelat serviciul de urgenţă 112, iar la faţa locului s-a prezentat un echipaj al SMURD, care a constatat decesul.

Un echipaj al Inspectoratului de Poliție al Județului Alba și Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” Alba s-au deplasat la fața locului. MAPN desfășoară la momentul de față o anchetă. Zona a fost eliberată și securizată de către cei de la Ministerul Apărării Naționale.

„Referitor la accidentul din staţia Alba Iulia vă informăm că o comisie abilitată va cerceta condiţiile producerii acestui tragic accident, în care un militar şi-a pierdut viaţa şi, totodată, va stabili şi care au fost cauzele exacte”, informează CFR SA.

Potrivit comunicatului oficial al MApN, „Plutonierul Alexandru Orosz avea 33 ani din care 11 ani ca militar în Armata României. Era tatăl unei fetiţe de 5 ani. Militar veteran, Alexandru a executat o misiune în teatrul de operaţii din Afganistan în 2012 alături de militarii Batalionului 300 Infanterie din Galaţi”, potrivit datelor furnizate de Ministerul Apărării, care precizează că “plutonierul Orosz era mecanic conductor pe Sistemul antiaerian GEPARD la Batalionul 3 Apărare Antiaeriană din Turda şi executa în această dimineaţă o misiune în cadrul detaşamentului destinat debarcării tehnicii militare în gara Alba Iulia pentru a participa la Ceremonia militară de 1 Decembrie. Alexandru a fost electrocutat de la rețeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară”.

 

Articolul precedentACCIDENTUL DE LA TURBINĂ: se scoate mașina căzută în 11 noiembrie
Articolul următorMUREȘ: Peste 900 de infracțiuni de violență în familie