Pompierii voluntari din Shropshire, Marea Britanie au donat o ambulanță Centrului de Îngrijire și Asistență din Sighișoara.

La evenimentul de predare a donației au luat parte Steve Worrall, inițiatorul operațiunii de voluntariat, împreună cu alți 4 pompieri voluntari din Marea Britanie. Vizita grupului de pompieri britanici face parte dintr-un parteneriat între ISU Mureș și Serviciul de Pompieri Voluntari din Shropshire.

Până în prezent, echipa de pompieri din Shropshire a donat 46 de autospeciale pentru diferite unități de intervenție din județele Mureș, Harghita și Alba, dar și echipamente de protecție. Pentru strângerea fondurilor necesare achiziționării acestor mașini, voluntarii britanici croșetează, spală mașini, coc prăjituri, organizează petreceri și solicită sponsorizări.

Mașina de ambulanță care a ajuns la Sighișoara a fost cumpărată din Austria, iar donația a fost făcută în numele Susannei Zach, o tânără care a decedat recent. Jumătate din sumă a fost plătită de tatăl acesteia, iar cealaltă jumătate a fost acoperită de donații. Ambulanța este de mare ajutor locatarilor centrului de îngrijire, mai ales pentru cei care se deplasează cu greutate.

 

 

Articolul precedentUNIVERSITATE SMART, la Târgu Mureș: Simularea admiterii, cu bilete QR code
Articolul următorA fost REȚINUT, sâmbătă seara, în LIVEZENI