Momente de groază la ”Spitalul Nicolae Robănescu” din Capitală! Un incendiu de proporții a izbucnit aseară, după ce un transformator a luat foc. Zeci de copii internați împreună cu aparținătorii lor și personalul medical au fost evacuați de urgență și transferați la Spitalul Marie Curie, din imediata apropiere. Flăcările puternice au distrus fațada spitalului și două mașini parcate. Este anchetă uriașă după tragedia evitată în ultima clipă. Cine a pus viața copiilor în pericol?

Alarma la 112 s-a dat în jurul orei 22. O explozie puternică urmată de un incendiu devastator s-ar fi produs la transformatorul electric. Totul s-ar fi întâmplat după o pană de curent de peste o oră. La momentul revenirii curentului electric, transformatorul a cedat și a explodat. 

Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalațiilor de gaze din incinta spitalului iar copiii internați acolo și aparținătorii acestora au fost transferați la spitalul Marie Curie. 

În urma incendiului, mai multe blocuri din zonă au rămas minute în șir fără curent electric. 

Anchetă uriașă după tragedia evitată în ultima clipă 

Sunt controverse în acest caz, mai ales în ceeea ce privește proprietatea transformatorului respectiv. Pe de o parte, cei care administrează infrastructura spun că incendiul s-a produs la instalația electrică a spitalului. Pe de alta, spitalul spune că transformatorul aparține companiei care administrează infrastructura.  

E-Distribuție Muntenia a transmis, după incendiu, că explozia a avut loc în instalația electrică a instituției medicale, nu în instalația Enel. 

„Incidentul apărut la Centrul de Recuperare pentru Copii Dr. Nicolae Robănescu a avut loc în instalația electrică a instituției medicale, nu în instalația E-Distribuție Muntenia. În rețeaua de distribuție a energiei electrice nu a fost înregistrată nicio întrerupere anterior incidentului. Echipele noastre au participat pentru a separa și pune in siguranța instalația electrică din punctul de delimitare”, a transmis furnizorul de energie.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru distrugere. 

Foto / INQUAM PHOTOS

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorVremea azi, 26 iulie. A doua zi cu cod roșu de caniculă. Zonele unde temperatura scade brusc