Salvamont România le mulțumește tuturor celor care au oferit informații privind echipamentul și posibilul traseu abordat de Andrei Haiduc, dispărut în Munții Bucegi  acum două săptămâni. Angajatul ISU Mureș nu a fost găsit încă.

„Noi informații, pentru care ii mulțumim dlui Costel F., oferă salvamontiștilor noi direcții de căutare pe care vor începe cercetările astăzi, dacă vremea va permite acest lucru. În ultimele zile, vremea, în zonă a fost foarte urâtă, există strat nou de zăpadă și se va interveni cu echipe mici de căutare, formate doar din salvamontisti, oameni cu experiență, capabili să facă o evaluare  rapidă și o gestionare corectă a factorilor de risc din zona de căutare și pe rutele de acces către și dinspre aceasta”, se arată în mesajul Salvamont România.

CONTEXT:

Luni, 4 martie, echipa Salvamont România a fost informată că Andrei Haiduc, angajat ISU Mureș, poate fi dispărut pe munte. Salvamontiștii fac un apel la toți cei care pot oferi vreo informație legată de Andrei, în scopul demarării operațiunilor de căutare.

“Acea zi a fost o zi foarte urâtă în zona înalta a masivului Bucegi, nu foarte recomandată pentru o ieșire pe munte. Dacă cineva ne poate oferi vreo informație privind această situație, ne-ar ajuta foarte mult în stabilirea unui plan privind debutul acțiunilor de căutare. Mulțumim!”, se menționează în apelul Salvamont România.

Marți 26 februarie, Haiduc a răspuns la telefon și spunea că este în drum către Vârful Omu, fără să menționeze vreo informație, unde se află, de unde a plecat, ce ruta va urma sau dacă este însoțit.

Cel dispărut, Andrei Haiduc, are 37 de ani si din postările de pe paginile de socializare, se pare că are o experiență bogată în ascensiuni montane. Este dat în urmărire națională.

Articolul precedentASTĂZI: Alegeri interne la PNL Târgu Mureș
Articolul următorASTĂ NOAPTE, TÂRGU MUREȘ: Tânăr de 20 de ani prins fără permis pe „Gheorghe Doja”