În această dimineață, în jurul orei 9:30, s-a produs o explozie a separatorului subteran la o sondă de extracţie a gazelor naturale, în localitatea Cecheşti, judeţul Harghita. Explozia s-a soldat cu rănirea unui operator de extracţie.

Au fost alertate echipajele de intervenţie, iar o ambulanţă a Spitalului Cristuru Secuiesc s-a deplasat de urgenţă la faţa locului. Pacientul a fost transportat la spital, iar după primele investigaţii s-a constatat că este nevoie de o intervenţie chirurgicală de urgenţă, fapt pentru care a fost solicitat elicopterul SMURD-MUREȘ, pentru preluarea şi transportarea victimei la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş.

“A fost trimis un elicopter SMURD, dar pentru că vremea nu-i permitea să aterizeze, s-a trimis o autoutilitară”, a declarat pentru Realitatea TV șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Victima se afla în stare de inconstienţă şi s-a încercat resuscitarea acesteia, fără a răspunde însă la stimuli. Din păcate, deşi au fost depuse toate eforturile de către personalul medical, acesta nu a mai putut fi salvat. Decesul s-a produs în ambulanţa SAJ, înainte ca pacientul să fie preluat de echipajul de terapie intensivă de la Tîrgu Mureş.

Corpul de Control al ministrului Energiei se află la Mediaş, pentru a clarifica împrejurările în care s-a produs incidentul de vineri din Harghita. 

Articolul precedentTâlhar prins la Reghin
Articolul următorMERITĂ! Ultima zi la Ilva Fest, în Lunca Bradului