Peste 790 de poliţişti mureşeni vor fi la datorie, suplimentar față de dispozitivul curent, pentru ca trecerea dintre ani să fie petrecută în liniște și siguranță.

Cei peste 790 de poliţişti, care vor acționa suplimentar faţă efectivul curent de ordine şi siguranţă publică, au ca prioritate prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenția rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor care acționează în această perioadă, peste 500 sunt de la structurile de ordine publică, peste 150 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la celelalte structuri, respectiv: investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, transporturi.

De asemenea, peste 360 de patrule auto, de siguranţă publică, vor acționa în această perioadă, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Totodată, pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative și asigurarea fluenței traficului rutier, polițiștii vor folosi autospeciale, unele dintre acestea dotate cu aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.

Poliţiştii de la transporturi vor patrula pe trenurile de călători, precum şi în staţiile şi triajele de cale ferată. 

 

Articolul precedentMureșul și Harghita au fost legate cu asfalt
Articolul următorCe ar fi bine să faceți de Revelion