Ucraina a ajuns în ziua cu numărul 812 de război. Potrivit oficialilor de la Moscova, mai multe lovituri ucrainene au fost raportate, miercuri, atât în Rusia, cât și în peninsula anexată Crimeea.

UPDATE 9:10 – Rusia anunţă că a doborât 10 rachete de tip ATACMS lansate de Ucraina deasupra peninsulei Crimeea 

Ministerul Apărării rus a anunţat miercuri că forţele sale aeriene au distrus 10 rachete cu rază lungă de acţiune de tip ATACMS lansate de armata ucraineană în cursul nopţii asupra peninsulei ucrainene Crimeea, anexată ilegal de Moscova în 2014, relatează Reuters.

Ministerul nu a precizat în comunicatul său publicat de Telegram dacă au existat pagube în urma atacului, însă guvernatorul oraşului Sevastopol din Crimeea, Mihail Razvojaev, a declarat că resturi de rachetă au căzut într-o zonă rezidenţială.

Potrivit primelor informaţii, nu au existat răniţi în urma atacului, a precizat Razvojaev pe Telegram.

Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea în urmă cu 10 ani, provocând condamnarea aliaţilor occidentali ai Kievului.

Rusia a afirmat recent, fără a oferi dovezi, că Ucraina a început să folosească sisteme de rachete tactice (ATACMS) furnizate de SUA.

Un oficial american a declarat marţi că ATACMS şi interceptorii de apărare aeriană aprobate de preşedintele Joe Biden pe 24 aprilie au ajuns deja la forţele ucrainene.

Articolul precedent16 persoane au murit după ce un autobuz a căzut într-o prăpastie adâncă de 100 de metri, în Peru
Articolul următorPercheziții la casa ”Regelui Cioabă” din Sibiu