Astăzi, în Târgu Mureș, au loc evenimentele care marchează  86 de ani de Protecție Civilă în România. Manifestările au început la ora 8, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Ziua Porților Deschise se desfășoară între orele 09:00  – 14:00, urmând să aibă loc exerciții demonstrative, avansarea în grad a celor care s-au făcut remarcați pe timpul situațiilor de urgență, precum și premierea sportivilor care s-au întrecut în cadrul întrecerile organizate cu ocazia  „Zilei Protecției Civile 2019”.

La cei 86 de ani de existenţă, protecţia civilă se prezintă ca o structură flexibilă, capabilă să asigure un climat de încredere şi siguranţă cetăţenilor, demonstrat de profesionalismul cadrelor pe timpul intervenţiilor pentru înlăturarea efectelor produse de dezastre.

Acest lucru s-a realizat prin dotarea cu tehnică de intervenţie prin  derularea unor programe de achiziţii prin fonduri europene, prin  îmbunătăţirea managementului apărării împotriva dezastrelor, prin acţiuni de identificare a surselor de riscuri potenţiale cu urmări distructive majore asupra populaţiei, infrastructurii şi mediului, adaptarea şi perfecţionarea bazei legislative în concordanţă cu evoluţia societăţii.

Articolul precedentVIDEO AERIAN: Autostrada A3 Chețani-Câmpia Turzii. Execuție 21%
Articolul următorSala de sport din Târnăveni a primit undă verde