15 angajați ai Serviciul de Ambulanță din Tallinn, capitala Estoniei, au fost concediați după a au refuzat categoric să se vaccineze împotriva infecţiei cu noul coronavirus. Anunţul a fost făcut de către medicul-șef al Ambulanței Tallinn, Raul Adlas, potrivit căruia contractele de muncă ale celor 15 angajaţi au fost deja reziliate.

Serviciul de Ambulanță din Tallinn, care are aproximativ 500 de angajați, a anunțat din timp că va rezilia contractele tuturor angajaților care refuză categoric să se vaccineze anti-COVID-19 până în luna august a acestui an.

„Acest lucru are legătură, printre altele, cu obligația conducerii instituțiilor medicale de a asigura protecția sănătății atât a angajaților, cât și a pacienților. Întrucât vorbim despre domeniul sănătății, părerea mea este că numai persoanele care prezintă un risc minim de transmitere a bolilor infecțioase ar trebui să aibă acces la pacienți aflați în condiții deosebit de grave și la cei din căminele de bătrâni. Singura modalitate dovedită (de a nu te infecta sau transmite boala) este vaccinarea” – a declarat Raoul Adlas, potrivit postului public de radio din Estonia, citat de Rador.

Articolul precedentCULISELE PUTERII | Miron Mitrea a desemnat „repetentul și premiantul săptămânii” – Care sunt cele 2 nominalizări
Articolul următorCoronavirus 26 iulie: 84 de noi infectări, la nivel național! Situația în fiecare județ!