Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Tîrgu Mureş au reţinut miercuri, pentru 24 de ore, două persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de tentativă la furt calificat.

În fapt, la data de 24 iulie a.c., în jurul orei 11.15,  poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Tîrgu Mureş au fost sesizaţi despre producerea unui posibil furt dintr-o locuinţă din municipiu.

Aceştia s-au deplasat la faţa locului, unde au identificat persoana vătămată, ca fiind o femeie, de 86 de ani, stabilind totodată, faptul că la aceeaşi dată, un bărbat şi o femeie s-au prezentat la locuinţa acesteia şi sub pretextul citirii contoarelor de apă ar fi pătruns în interior, unde în timp ce femeia s-ar fi deplasat în baia locuinţei cu persoana vătămată, bărbatul ar fi căutat printre bunurile acesteia, cu intenţia de a sustrage.

Ulterior, cei în cauză au părăsit imobilul, fără însă a sustrage bunuri din interiorul acestuia.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au reuşit identificarea celor doi, pe o stradă din apropiere, în persoana unui bărbat, de 35 de ani şi a unei tinere, de 23 de ani, ambii din judeţul Cluj.

La aceeaşi dată, în urma administrării probatoriului, faţă de aceştia a fost luată măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la furt calificat, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Mureş.

Articolul precedentPLATFORMA AZOMUREȘ: Exercițiu EXCOM privind gestionarea unei situaţii de urgenţă
Articolul următorÎn urma tentativei de furt din casa unei bătrâne din Târgu Mureș, Poliția vine cu recomandări