Într-o declarație de presă transmisă astăzi, președintele PNL Târgu Mureș, Ervin Molnar avertizează asupra faptului că în şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal Târgu Mureş, care va avea loc joi, 28 februarie 2019, ora 14, unul dintre punctele înscrise pe ordinea de zi este  proiectul de hotărâre privind acordarea unor facilităţi la transportul public local de persoane pentru cetăţenii cu domiciliu stabil în municipiul Târgu Mureş.

Ervin Molnar susține că “de fapt, acest proiect de hotărâre instituie GRATUITATE TOTALĂ GENERALĂ pentru toți cetățenii din Târgu-Mureș  pe mijloacele de transport în comun. La fel ca în toate orașele civilizate din lume, susținem gratuitatea transportului în comun pentru pensionari, elevi și studenți. Partidul Național Liberal se opune însă categoric gratuității generale și necondiționate a transportului public în Târgu-Mureș.”

Liberalii târgumureșeni  spun că această „gratuitate” costă 27.000.000 de lei, respectiv  6 milioane de euro anual, adică aproximativ 300 lei pe an din buzunarul fiecărui contribuabil târgumureșean, în condițiile în care consilierii locali au votat deja în luna ianuarie 2019 contractarea unui împrumut de 89.835.883,80 lei, adică 20 de milioane de euro.

“Doar dobânda anuală pentru acest împrumut îi costă pe  contribuabilii târgumureșeni aproximativ 4.700.000 de lei, adică un milion de euro pe an. Considerăm că, pe de o parte, îndatorarea orașului cu aproape 90 de milioane de lei, expunerea la dobânzi nejustificate și oferirea de pomeni la transportul în comun pentru oricine și în orice condiții, constituie un act de incompetență  și inconștiență administrativă, reprezentând exclusiv o măsură populistă, luată în scop strict electoral. Așa zisa ”gratuitate” va greva asupra bugetului Municipiului Târgu Mureș cu încă aproape 6 milioane de euro pe an. Angajarea unei astfel de cheltuieli înaintea aprobării bugetului Municipiului pentru anul 2019, va face imposibilă realizarea investițiilor atât de necesare târgumureșenilor, cum ar fi parcările pentru autoturisme sau mult așteptatul pod peste râul Mureș”, se arată în declarația semnată de Ervin Molnar.

Partidul Național Liberal reamintește opiniei publice că a fost împotriva contractării în regim de urgență a creditului amintit, fără o dezbatere serioasă în prealabil și că, în urma nerespectării deciziei forurilor statutare ale PNL de către consilerii locali care au votat pentru îndatorarea orașului în acest fel, aceștia au fost excluși din partid.

“Informăm opinia publică asupra faptului că, deși am înaintat, conform legii, Instituției Prefectului județului Mureș, documentele care atestă pierderea calității de membru PNL a  cinci consilieri locali, până la această oră nu am primit din partea Instituției Prefectului ordinul de încetare a mandatelor acestora și vacantarea locurilor din Consiliul Local Municipal. În aceste condiții adoptarea  oricărei hotărâri în ședința din 28 februarie 2019 a Consiliului Local Municipal va fi nelegală și drept urmare va fi atacată de Partidul Național Liberal atât la Instituția Prefectului Județului Mureș cât și la instanțele de judecată. Totodată, atragem  în mod politicos atenția Secretarului Municipiului Târgu Mureș  și consilierilor locali, indiferent de formațiunea politică pe care o reprezintă, asupra consecințelor pe care le poate avea girul juridic acordat proiectului prin care Municipiul Târgu Mureș va suporta contravaloarea abonamentelor gratuite, care nu este altceva decât o amnistie și grațiere pentru Siletina”, a concluzionat Ervin Molnar, Președintele PNL Târgu Mureș.

Articolul precedentORA 18, protest în fața Prefecturii: „Iubirea de țară în stradă se măsoară!”
Articolul următorMagistrații mureșeni se alătură protestelor față de OUG 7