Biroul Politic Județean al Partidului Național Liberal a decis, cu 21 de voturi pentru și 2 împotrivă, dizolvarea Biroului Politic Local al organizatiei municipale Tîrgu Mureș.

Într-un comunicat transmis de Biroul de presă al PNL Mureș se precizează că „Hotărârea a fost luată în conformitate cu documentele fundamentale ale Partidului Național Liberal, care conferă Biroului Politic Județean dreptul de a stabili măsuri organizatorice în cadrul Birourilor Politice Locale, a căror activitate politică se dovedește ineficientă. Motivele care au dus la această hotărâre sunt multiple și vizează evenimente politice petrecute în decursul a peste un an și jumătate”, spune PNL Mureș.

Liberalii mureșeni mai comunică faptul că „începând de astăzi, ne aflăm în perioada de pregătire a organizării alegerilor interne pentru noul Birou Politic Local. PNL Mureș are o echipă puternică și motivată, care construiește  cu responsabilitate proiecte și programe, pentru a confirma faptul că suntem alternativa de care au nevoie românii la dezastrul actualei guvernări PSD-ALDE.”

Context:

Acum câteva zile, în spațiul public a apărut informația că Doru Oprișcan i-a cooptat în Biroul Politic interimar al ALDE Mureș, printre alții, pe Claudiu Maior, Vasile Filimon, Ani Teglaș, Sorin Lazăr sau Radu Roatiș.  

Conform ardealnews.ro, conducerea ALDE Mureș este formată din: Doru Oprișcan, președinte interimar și membri: Cristian Cătană, Liviu Botezan, Vasile Cerghizan, Cristian Chertes, Cosmin Duma, Gabriel Dumitrache, Vasile Filimon, Marin Iosif, Sorin Lazăr, Claudiu Maior, Florin Marcu, Ovidiu Moldovan, Said Mohamed, Constantin Nicușan, Gheorghe Oancea, Călin Pop, Andrei Pușcaș, Radu Roatiș, Ion Simon, Ilie Tătar, Ani Teglaș, Ion Vlasa.

Ulterior apariției acestei informații, Președintele PNL Mureș, senatorul Cristian Chirteș, a transmis un comunicat de presă în care declara că „am luat la cunoștință de lista apărută astăzi în spațiul public, referitoare la componența noului Birou Politic al ALDE Mureș. Având în vedere că printre cele 23 de nume prezente în listă se regăsesc și membri din conducerea organizației locale PNL Tîrgu Mureș, vom proceda la verificarea confirmării prezenței acestora, ca membri în biroul de conducere al altei formațiuni politice. În măsura în care lista prezentată în mass media mureșene se confirmă, Biroul Politic Județean al Partidului Național Liberal va demara demersurile statutare, în vederea dizolvării Biroului Politic Local Tîrgu Mureș, având în vedere că secretarul general al PNL Tîrgu Mureș  este, se pare, membru al altei formațiuni politice”

 

Articolul precedentMUREȘ: Sancțiuni contravenționale de 230.000 lei, în 5 zile
Articolul următorZăpadă de 40 cm în Călimani!