Ministrul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu asigură că nu sunt informații care să indice faptul că Rusia ar putea folosi arme de distrugere în masă în perioada următoare.

„Nu există niciun fel de informaţii în acest moment care să indice intenţia de a folosi Rusia în perioada imediat următoare astfel de arme.

Reamintesc faptul că la summit-ul NATO care s-a desfăşurat la Bruxelles pe 24 martie, în declaraţia finală a acestui summit, liderii aliaţi au avertizat Rusia cu privire la inadmisibilitatea utilizării unor arme de distrugere în masă şi chiar au fost trasate o serie de sarcini pentru autorităţile militare de a pregăti în continuare o serie de măsuri, inclusiv pentru summit-ul de Madrid care va avea loc în luna iunie, respectiv de a acorda Ucrainei o serie de elemente de sprijin în acest scenariu care în acest moment este, repet, neconfirmat din punct de vedere al realităţii din teren”, a declarat ministrul Afacerilor Externe, joi seară, la un post TV. 

 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentINEDIT. Prima icoană a Maicii Domnului, pictată de Apostolul Luca, expusă la Mânăstirea Pantocrator, din Drăgănești Vlașca
Articolul următorJill Biden în România – Prima Doamnă a Statelor Unite vine astăzi în țara noastră – Care este programul vizitei