Judecătorii Curții Constituționale au decis să amâne dezbaterile pe Legea pensiilor speciale pentru data de 21 august. De asemenea, discuțiile pe Legea cumulului pensiei cu salariul au fost amânate pentru 21 septembrie. Amânarea dezbaterilor reprezintă o problemă foarte mare pentru România, Guvernul fiind obligat să adopte cele două legi până la începutul lunii septembrie pentru a putea depune cererea pentru tranșa a treia de bani din PNRR.

Judecătorii CCR au decis, miercuri, ca dezbaterea celor doua legi cruciale pentru romani sa fie amanate.

Astfel, discutiile in ceea ce priveste Legea pensiilor de serviciuvor fi amanate pentru data de 2 august, iar cele privind cumulul pensiei cu salariul pe 21 septembrie.

Motivul amânării îl reprezintă ”necesitatea unor lămuriri suplimentare”.

”Dosar nr.1727A/2023 – Obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu și a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, obiecție formulată de Înalta Curte de Casație și Justiție – amanat pt 2 august

Dosar nr.1726A/2023 – Obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii privind unele măsuri pentru continuarea activității de către persoanele care îndeplinesc condițiile de pensionare, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, obiecție formulată de Înalta Curte de Casație și Justiție – amanat pentru 21 septembrie”, informează, miercuri, reprezentanții CCR.

Articolul precedentCOD PORTOCALIU de vijelii, în aproape toată țara!
Articolul următorStructura anului școlar 2023-2024 – În ce dată încep elevii școala, în toamnă