Consiliul Județean Mureș și Asociația Mureș Rally Team organizează, în 10 noiembrie, un eveniment demonstrativ de inaugurare a Complexului Transilvania Motor Ring. Acesta va fi structurat pe două categorii, auto și moto și va avea o secțiune dedicată piloților profesioniști din județul Mureș.

Prin acest eveniment, se dorește mediatizarea circuitului și cunoașterea posibilităților tehnice ale acestuia, de către piloții atestaţi și organizatorii din sporturile cu motor.

Printre piloții invitați la evenimentul din 10 noiembrie se numără Titi Aur, Mihai Leu, Costi Stratniv, Emil Nestor şi Teodor Pârvu iar la secțiunea moto vom avea prilejul să-i urmărim pe Robert Mureșan, Titi Moldoveanu, Vlad Bar, Ionel Pașcotă și Remus Nădășanu.

Transilvania Motor Ring este cel mai mare complex dedicat sporturilor cu motor din România și singurul de acest fel din Transilvania. Acesta se întinde pe o suprafață de 35 de hectare și este localizat la 4 km de drumul național DN 15 (E 60) Turda – Tîrgu-Mureș – Toplița – Borsec și la 1,70 km de drumul județean DJ 151 B Ungheni – Căpâlna de Sus – limita județului Sibiu.

În cadrul Complexului, pista are o lungime de 3.708,00 m, având lățimea cuprinsă între 11-14 m iar clădirile administrative asigură facilitățile necesare desfășurării de evenimente de profil, fiind dotate cu trei boxe pentru serviciul tehnic de control, spații digitale pentru controlori cursă, post de cronometraj, supraveghere cursă, spațiu director cursă, studiouri TV și radio, bucătărie, spațiu pentru pregătirea premierei, platformă pentru premiere, sala de conferință, sala mică pentru curs și material didactic.

De asemenea, există 11 boxe pentru concurenți, două grupuri sanitare și șase birouri și camere de lucru pentru echipe. Boxele sunt dotate cu instalații de utilizare energiei electrice monofazate și trifazate și instalație sanitară.

Tribuna are lungimea de 52,50 m, lățimea de 12,50 m și o capacitatea de 1428 de locuri.

Investiția, în valoare de peste 55 milioane de lei, a fost realizată prin proiectul „PARC AUTO PENTRU SPORTURI CU MOTOR”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013.

Circuitul Transilvania Motor Ring poate fi închiriat de orice persoană fizică sau juridică, (cluburi, asociații, etc.) pentru organizarea de evenimente publice sau private, track-day, competiții sportive, școli de pilotaj, lansări, expoziții, prezentări, workshop-uri și team buildinguri.

 

Articolul precedentZeci de studenți din țară, schimb de experiență la Tîrgu Mureș
Articolul următorAccident mortal între Gurghiu și Ibănești