Manifestările dedicate aniversării a 100 de ani de la înființarea Colegiului Național “Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureș au debutat vineri, cu dezvelirea bustului lui Alexandru Papiu Ilarian, purtând noile basoreliefuri.

Sâmbătă, între orele 10 -14, este programată întâlnirea anuală a Alianței Colegiilor Centenare din România, ce are drept scop promovarea calității în învățământul românesc preuniversitar, prin creșterea autorității școlii, ca instituție menită să consacre primatul valorilor intelectuale și morale, necesare bunului cetățean.

Între 14 și 18 octombrie, catedra de Chimie organizează ,,CHEM STEM” – Proiectul ,,Științescu Richter”, iar Catedra de Biologie, între 11 și 25 octombrie, Expoziție de fluturi exotici. Între 11 și 23 octombrie, este programată Expoziția Profesori de 10 x10 – ,,Matematica veșnic tânără”.

În 16 octombrie, catedra de Informatică organizează Concursul Multimedia “Elevul generației 100 la Papiu”, cea de Istorie și Științe Sociale, Concursul de dezbateri ,,Argumente contondente”, iar cea de Chimie, dezbaterea “Chimia – partener pentru viitor”. În 17 octombrie, catedra de Limba franceză coordonează Concursul de proiecte Power Point pe tema relațiilor istorice și culturale între cele două țări”, iar cea de Geografie, Lansarea cărții “Tămăduirea prin iubire”, autor prof.dr. Hadrian-V.Conțiu, în cadrul emisiunii Vitralii, ediție specială cu tema “Iubirea care tămăduiește”, realizator prof.dr. Valentin Marica. Catedra de Arte coordonează un Moment artistic, susținut de elevi ai Colegiului, iar catedra de Religie, Expoziție de pictură, prof. Mihail Frunză.

În 19 octombrie, catedra de Matematică organizează Concursul județean de matematică ,,Papiu – junior” (clasele a V-a și a VI-a).

În 19 și 20 octombrie, va avea loc ,,Ziua dascălului transilvănean”, întâlnirea profesorilor vorbitori de limba germană, acțiune coordonată de catedra de Limba germană

Gala Papiu “100 de ani de Educație, Cultură și Valoare” se va desfășura în 23 octombrie, iar Balul Bobocilor în 24 octombrie.

Seria manifestărilor dedicate aniversării a 100 de ani de la înființarea Colegiului Național “Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureș include, în 25 octombrie, Conferința “Dialogul generațiilor”, organizată de catedra de Limba engleză, precum și Concursul interjudețean de matematică ,,Alexandru Papiu Ilarian”, ediția a XXIV-a, programat în 26 octombrie, sub coordonarea catedrei de Matematică.

Articolul precedent870 de lei amendă, pentru folosirea telefonului la volan
Articolul următorTRAGEDIE între Mediaș și Sighișoara: doi morți și alți doi răniți grav, toți din Mureș