Centura municipiului Târgu Mureș este blocată, după execuția a puțin peste 34% din proiectul care prevede construcția a 11,64 de kilometri din drumul despre care târgumureșenii speră că va opri coșmarul traficului din oraș.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a încheiat, în data de 29.12.2017 cu fostul antreprenor – COPISA SA, un acord  voință, privind incetarea contractului de execuție.

În 19.07.2019, a fost publicată anuntul pentru licitația deschisă privind atribuirea contractului “Proiectare si executie Varianta de ocolire Târgu Mureș –  finalizare lucrări”, la o valoare estimată de 225.392.376,62 lei.

Termenul limită de depunere a ofertelor a fost 20.09.2019, iar procedura de achiziție a fost suspendată de catre CNAIR, din cauza numărului mare al solicitărilo de clarificari.

În prima zi de mandat, în calitate de prefect al judeţului Mureş, Mara Togănel a participat vineri la o întâlnire cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode şi cu directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere,  Florin Sorin Scarlat.

“În această întâlnire, am ridicat şi problema Centurii municipiului Târgu Mureş. După ce contractul de execuţie a încetat în 2017, stadiul lucrării fiind de 34,26%, a fost demaratăo nouă procedură de achiziţie publică, pentru finalizarea obiectivului. La sfârşitul lunii ianuarie, se va anunţa termenul de depunere a ofertelor”, a precizat Mara Togănel, prefectul județului Mureș.