Premierul i-a numit „adevărați eroi ai țării” pe cei care au lucrat la barajul Vidraru.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat marți, 9 iulie, că cele mai mari creșteri ale pensiilor după recalculare vor fi înregistrate pentru cei care au lucrat la barajul Vidraru.

„Cei care au lucrat aici, la Vidraru, de la mineri, zidari, dulgheri, sudori, mecanici, electricieni, vor fi printre pensionarii care la recalculare vor avea cele mai importante creşteri de pensii. Aşa este şi firesc, asta înseamnă cu adevărat să preţuim munca în România”, a punctat premierul, într-o vizită la Centrala Hidroelectrică Vidraru, potrivit Agerpres.

Premierul i-a numit „adevărați eroi ai țării” pe cei care au lucrat la barajul Vidraru și a amintit că proiectul a presupus zeci de mii de ore de muncă în condiții deosebit de grele ce au dus și la multe vieți pierdute.

„Privim cu toţii acest baraj impresionant şi mărturisesc că simt o uriaşă mândrie faţă de trecut, dar şi o încredere totală faţă de viitor. În primul rând, sunt dator să transmit respectul meu total faţă de miile de muncitori care au lucrat pentru a ridica această adevărată operă de artă.

Ciolacu i-a numit „eroi” pe cei care au lucrat la barajul Vidraru

A fost un efort incredibil, de zeci de mii de ore de muncă în condiţii deosebit de grele în care, din păcate, au fost şi accidente şi multe vieţi pierdute. Au forat (…) zeci de kilometri de galerii subterane, au excavat milioane de metri cubi de rocă şi au turnat mii de tone de beton ca să închidă acest baraj în arc, una dintre cele mai mari lucrări hidroenergetice din România.

De aceea, toţi care au lucrat aici, la Vidraru, sunt atât pentru mine, şi sunt ferm convins că şi pentru dumneavoastră, adevăraţi eroi ai acestei ţări. Pentru munca lor desăvârşită, statul român are obligaţia să le arate respectul cuvenit. Iar asta facem prin majorarea şi recalcularea pensiilor din acest an, cu atât mai mult cu cât acest lucru va fi făcut de către o argeşeancă de-a dumneavoastră, împreună cu echipa ei de la Ministerul Muncii”, a declarat Marcel Ciolacu.

Articolul precedentINTELIGENȚA ARTIFICIALĂ GENERATIVĂ, UTILIZATĂ DE 22% DINTRE COMPANIILE GLOBALE
Articolul următorEVALUAREA NAȚIONALĂ: 74,5% ESTE RATA DE PROMOVARE DUPĂ REZOLVAREA CONTESTAȚIILOR