Claudiu Maior, consilierul personal al primarului municipiului Târgu Mureș, i-a transmis o scrisoare deschisă lui Kelemen Hunor, care îl invită pe liderul UDMR să se întâlnească „față în față”. Gestul lui Maior vine după ce Kelemen l-a amintit în discursul de la manifestările organizate la Târgu Mureș, în 14 martie.

“Am aflat cu surprindere că m-ați pomenit într-un discurs de al Dumneavoastră, ca fiind un inamic al comunității maghiare. După câte îmi aduc aminte, nu am avut încă prilejul să ne cunoaștem și să discutăm pe îndelete. Așa încât, bănuiesc că, lucrurile pe care le afirmați despre mine (și care vă nemulțumesc profund) le-ați aflat…din auzite. Eu, nu am spus despre mine niciodată că sunt un om perfect, în schimb am convingerea că sunt un om de bună credință ce încearcă să îi ajute pe toți cei care au nevoie. (…) Îmi doresc ca Târgu Mureșul să fie un oraș fără excese, fără tensiuni, fără ziduri și bariere între oameni”, scrie Claudiu Maior, în replică la discursul din 14 martie al lui Kelemen Hunor care afirma că atunci “când facem apel la demnitatea umană, nu vrem să luăm demnitatea celui de lângă noi! Când folosim simbolurile noastre naționale și comunitare, nu luăm nimic de la români. Când răspundem la discursul de ură lansat împotriva noastră și a simbolurilor noastre naționale, ne protejăm doar pe noi înșine și tot ceea ce este acea parte inalienabilă a identității noastre maghiare. Și o vom proteja întotdeauna, aici la Târgu Mureș, de oameni precum Maior, Florea, Papuc și Paşcan (…)”

Claudiu Maior completează scrisoarea către Kelemen Hunor, cu o invitație la o întâlnire față în față: <<sunt cetățeni, la fel ca și Dumneavoastră, cu care de asemenea nu m-am întâlnit niciodată, și care nu sunt de acord cu mine, cu felul meu de a fi, cu persoana mea. E dreptul lor și al Dumneavoastră. Dar, cu cea mai mare prietenie, ca să nu greșim nici eu nici Dumneavoastră, vă invit să ne întâlnim, unde doriți, când doriți, să dialogăm față în față și să ne formulăm părerile din cele constatate personal nu din cele „auzite”>>

sursa foto: www.zi-de-zi.ro

Articolul precedentPNL pregătește proiectele Mureșului, pentru viitorul Președinte al Comisiei Europene
Articolul următorACUM: Elicopterul SMURD, chemat la un accident în Bălăușeri