Claudiu Maior, consilierul personal al primarului municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea a anunțat, pe pagina personală de Facebook, că “Împreună cu ALDE Mureș susținem Campania ”APĂRĂ-ȚI ORAȘUL”!

„Ne alăturăm Campaniei demarată de primarul municipiului Târgu Mureș, dr. Dorin Florea ”APĂRĂ-ȚI ORAȘUL”! Observăm de ani de zile blocajele la care sunt supuși târgumureșenii, prin sabotarea proiectelor importante. Lucrurile pot fi schimbate, dacă ne unim forțele! Astfel, am decis a ne alătura și a susține proiectele orașului prin strângerea de semnături, ce suntem siguri că vor conta și vor trage un important semnal de alarmă pentru factorii decidenți ai legislativului târgumureșean”, scrie Claudiu Maior.

Săptămâna trecută, Primăria municipiului Târgu Mureș a lansat o campanie de strângere de semnături “pentru susținerea proiectelor importante pentru comunitate”. Executivul Municipiului Târgu Mureș afirmă că “prin semnătura ta, îi poți sancționa pe cei care au blocat proiectele orașului și pe cele ale județului atâția ani”, fără a preciza pașii următori care vor fi urmați, după strângerea semnăturilor.

Campania de strângere de semnături este însoțită de informații și fotografii, care detaliază câteva obiective sub motto-urile “Apără-ți orașul de de involuție, conflicte, izolare și cârcotași” și “Vino și semnează. Semnătura ta contează”.

Péter Ferenc, liderul UDMR Mureș și președinte al Consiliului Județean, a lansat o replică acidă la inițiativa de informare a Primăriei municipiului Târgu Mureș.  “Îi previn pe târgumureșeni, să nu acorde încredere campaniei de strângere de semnături lansate de Primăria Târgu Mureș”, transmite Péter Ferenc.

„Este o diversiune, un instrument de campanie politică. Pe afișele postate în oraș apar minciuni și informații denaturate. Primarul are două decenii de experiență administrativă. Astfel, sunt convins că domnul primar știe, spre exemplu, că pentru construirea drumului ocolitor pe ruta Corunca-Livezeni și Ernei răspunde Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Afirmațiile de pe afișe privind drumul ocolitor sunt o minciună. Primăria încearcă să scape de responsabilitate, pe o rețetă bine cunoscută și exersată timp de 20 de ani. Avem astăzi alegători cu drept de vot care, încă de la momentul nașterii, ascultă doleanțele primarului, care încearcă să îi convingă și astăzi că Târgu Mureșul are mulți dușmani. Orașul însă, nu are alți dușmani decât incompetența și neglijența conducerii. Postura de victimă a fost, până acum, strategia câștigătoare, însă în competiția de anul viitor nu va mai fi de ajuns pentru a câștiga” – a accentuat Péter Ferenc, președintele UDMR Mureș.

„Primăria Municipiului Târgu Mureș colectează datele alegătorilor din Târgu-Mureș pentru mobilizare. UDMR Mureș face apel la cetățenii din Târgu-Mureș să nu se lase induși în eroare și să nu furnizeze datele lor personale în campania de colectare a semnăturilor”, se arată în poziția exprimată de biroul de presă al UDMR Mureș.

 

Articolul precedentTÂRGU MUREȘ: Descinderi și confiscări, la Piața de Vechituri
Articolul următorIMAGINEA ZILEI: 1 aprilie, la Târgu Mureș