Administrația Națională de Meteorologie a emis, inclusiv pentru județul Mureș, o informare meteorologică de instabilitate atmosferică accentuată, cu intensificări ale vântului. ANM a emis, de asemenea, o atenționare de cod galben, privind cantități de apă însemnate. Avertizările sunt valabile din după amiaza de 30 aprilie, până în 1 mai.

 INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 30 aprilie, ora 14 – 01 mai, ora 21
Fenomene vizate: perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în regiunile nordice, nord-estice, vestice și centrale, iar în a doua parte a zilei de marți (30 aprilie) și la începutul nopții de marți spre miercuri (30 aprilie/01 mai) în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, precum și în Muntenia, Moldova și Dobrogea.

În cursul zilei de 1 mai, vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea regiunilor, cu rafale în general între 45 și 55 km/h.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ –  COD GALBEN

Interval de valabilitate: 30 aprilie, ora 15 – 01 mai, ora 10
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate;

În noaptea de marți spre miercuri (30 aprilie/01 mai) și la începutul zilei de miercuri (1 mai) în Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, Transilvaniei și Crișanei și local în zona de munte, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

 

Articolul precedentPloaia anulează „Unu’ Mai Altfel”, care era pregătit pentru mâine, în Cetate
Articolul următorATENȚIE! Zăpadă de până la 80 de centimetri, în Călimani și Gurghiu