RobotiX, de la Colegiul Național “Unirea” din Târgu Mureș este Echipa-Căpitan a Alianței câștigătoare a Regionalei de Robotică de la Cluj-Napoca, găzduită de Universitatea „Babeș-Bolyai”.

În cadrul evenimentului, organizat de Asociația „Nație Prin Educație”, 34 de echipe de elevi pasionaţi de robotică  s-au întrecut pentru a prinde un loc în finala campionatului BRD FIRST Tech Challenge Romania, care va avea loc la București între 22 și 24 martie 2019.

Doar dacă ești în sală poți să înțelegi cât de multă adrenalină e la o astfel de competiție. Mulți dintre copii spun că FIRST Tech Challenge le-a schimbat viața. Ei nu învață doar să facă roboți, ci interacționează cu alți copii care au aceeași pasiune. Învață să formeze echipe, pentru că este un concurs între echipe, iar ei pun foarte mult suflet în ceea ce este un mic start-up”, a declarat Dana Războiu, fondatoarea Asociației „Nație Prin Educație”, cea care implementează programul internațional FIRST Tech Challenge în România.

Cele 34 de echipe de elevi din România, care s-au întrecut la Cluj provin din orașele:  Târgu-Mureș, Alba Iulia, Baia Mare, Beclean, Bistrița, Blaj, Brașov, Cluj-Napoca, Cugir, Dej, Miercurea Ciuc, Năsăud, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Ștei, Turda, Zalau și Constanța.

RobotiX-CNUnirea Târgu Mureș s-a calificat la Concursul Național de Robotică, ce va avea loc la București, în perioada 21-25 martie.

 

 

 

Articolul precedent777. Numărul sancțiunilor aplicate de polițiștii mureșeni, în ultimele trei zile
Articolul următorMUREȘEAN DISPĂRUT în Bucegi! Apel de la Salvamont România