Comisia Europeană a anunţat lista localităţilor câştigătoare în apelul de proiecte din programul WiFi4EU. 224 de localităţi din România, din cele 895 care au depus aplicații, vor primi bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare, pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless.

Printre municipiile care vor avea internet gratuit în spaţii publice se numără și Târnăveniul. Luduș, Sovata și Miercurea Nirajului sunt și ele printre orașele selectate de Comisia Europeană, lista fiind completată de comunele Acățari, Sântana de Mureș și Voivodeni.

Cele 2.800 de municipalități din Uniunea Europeană care vor beneficia de finanțare primesc o alocație totală de 42 de milioane de euro.

”Cele 30 de state participante au avut garantate, fiecare, un număr de minimum 15 bonuri şi maximum 224, în funcţie de numărul înscrierilor. Bonurile pot fi utilizate de localităţile selectate pentru a pentru a achiziţiona şi instala echipamente Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în locuri, precum bibliotecile, muzeele, parcurile sau pieţele publice”, se arată în comunicatul Comisiei Europene.

Totodată, finanţarea va fi acordată numai reţelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente şi cu o calitate similară în acelaşi spaţiu public.

Lista completă a localităților din România, aici: https://ec.europa.eu/newsroom/dae/document.cfm?doc_id=55980

Articolul precedentACUM: Incendii la Band și Vânători
Articolul următorCAMPIONATUL NAȚIONAL DE MINIVOLEI: Târnăveniul intră în semifinale!