În cadrul ședinței ordinare de marți, bugetul Județului Mureș a fost rectificat în vederea alocării de fonduri pentru măsuri de limitare și prevenire a îmbolnăvirilor cu COVID 19.  

Astfel, pentru Spitalul Clinic Județean Mureș a fost alocată suma de 1.000.000 lei iar pentru Spitalul din Târnăveni suma de 300.000 de lei. Fondurile vor fi utilizate în scopul achiziționării de materiale de protecție și dezinfectanți.

De asemenea, a fost alocată suma de 500.000 lei pentru Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș pentru achiziționarea de materiale igienico-sanitare și medicamente.

Totodată, Consiliul Județean vine în sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Mureș prin finanțarea achiziționării a 2 echipamente  profesionale de dezinfecție biologică și  soluții de dezinfecție în valoare totală de 48.000 de lei.

Ca urmare a nevoilor financiare generate de epidemia COVID-19, consilierii județeni au decis astăzi oprirea finanțării evenimentelor culturale (festivaluri) și sportive (competiții) organizate în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș. De asemenea, s-a decis anularea concursului de proiecte pentru finanțări nerambursabile pentru domeniile culte, cultură, sport și activități de tineret. Sumele vor fi direcționate în funcție de necesitățile situației actuale.

Organizațiile non-guvernamentale care asigură servicii sociale vor putea accesa finanțări nerambursabile în cuantum de 800.000 lei.

Articolul precedentMarți seara s-a raportat al 80-lea deces în România, cauzat de infecția cu coronavirus
Articolul următorDispută politică în jurul intenției de a construi un spital la Târgu Mureș. Proiect pe hârtie, fără finanțare