În Cetatea Medievală din Tîrgu Mureș s-a inaugurat, recent, prima hartă tridimensională pentru nevăzători.

Astăzi, directorul Muzeului Județean Mureș, Soos Zoltan a prezentat un punct de vedere surprinzător, care vine la numai câteva zile de la inaugurarea proiectului:

“Am fost anunţat de oamenii lui Florea că va trebui să mutăm macheta de bronz, pentru că nu o să primim nici autorizaţie temporară pentru amplasarea ei. Motivaţia este superbă: <<Vă facem cunoscut că nu este momentul pentru amplasarea unei machete informative 3D în Cetatea din Tîrgu Mureş. La momentul acesta avem alte priorităţi de realizat >>. Soluţia a venit repede, terenul de lângă Muzeu aparţine Consiliului Judeţean, deci a trebuit să mutăm doar câțiva metri macheta”, spune directorul Muzeului Județean Mureș.

Macheta hărții din Cetate a fost realizată de sculptorul Berze Imre din Odorheiu Secuiesc și a fost realizată la comanda Muzeului Județean, din fondurile Consiliului Județean Mureș.

Proiectul a fost inițiat în 2016, prin donația făcută de Rotary Téka Club, în vederea realizării soclului acestei machete.

realitateademures.net a solicitat și opinia reprezentanților Primăriei municipiului Tîrgu Mureș. Vom reveni cu detalii, în momentul primirii punctului de vedere al administrației locale.

Articolul precedentASTĂZI: Accident feroviar la Cipău
Articolul următorExperți ai Băncii Mondiale își prezintă viziunea despre dezvoltarea Tîrgu Mureșului