Inspectorii Registrului Auto Român (RAR) au desfășurat, pe parcursul acestei săptămâni, controale în trafic în cinci județe ale țării, în cadrul cărora au fost verificate circa 300 de autovehicule. Aproape jumătate dintre acestea preznetau deficiențe majore.

 
 
Controalele au fost efectuate în județele Maramureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Cluj și Mureș, potrivit unui comunicat al RAR.
„În timpul controalelor au fost verificate în trafic 297 autovehicule, iar 135 dintre acestea prezentau deficiențe majore și/sau periculoase. 19 autovehicule au fost încadrate în categoria «pericol iminent de accident», 11,86% prezentau neconformități în ceea ce privește emisiile poluante, iar 10 aveau ITP expirat sau anulat. În urma acestor controale au fost reținute 80 de certificate de înmatriculare și un permis de conducere”, au precizat reprezentanții RAR, în comunicat.

Potrivit sursei citate, scopul acestor controale este de a înlătura din circulație autovehiculele care, prin deficiențele tehnice pe care le au, pun în pericol securitatea în trafic.

„Pentru Registrul Auto Român a fost și rămâne o prioritate starea tehnică bună a mașinilor, motiv pentru care vă recomandăm să nu uitați să treceți pe la service de câte ori este necesar și să aveți grijă să păstrați autovehiculul în parametri de siguranță. Vă reamintim, de asemenea, că puteți redobândi talonul reținut în trafic în urma reinspectării tehnice care va certifica remedierea defecțiunilor constatate în trafic. Demersul este posibil doar la reprezentanțele Registrului Auto Român din întreaga țară”, au mai precizat reprezentanții instituției.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

Articolul precedent  Cercetătorii UBB analizează impactul pandemiei asupra antreprenoriatului din România în cadrul unui amplu proiect internațional
Articolul următorCristian Rizea, la Realitatea PLUS: „I-am cerut procurorului general al Republicii Moldova să verifice legalitatea documentelor semnate de Igor Dodon în cazul retragerii cetățeniei mele”