Împotriva tânărului, de 23 de ani, reţinut de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, bănuit că ar fi distrus peretele imobilului Casei Memoriale Avram Iancu, precum şi al unui alt imobil, ambele situate pe strada Avram Iancu din Tîrgu Mureş, prin scriere cu vopsea de culoare neagră a unor mesaje cu conţinut vulgar la adresa unor eroi români, a fost luată măsura controlului judiciar.

În data de 16 ianuarie a.c., Poliţia municipiului TîrguMureş din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş a fost sesizată prin Apel 112, de către un reprezentant al Societăţii Culturale ,,Avram Iancu, Filiala Tîrgu Mureş, despre faptul că pe peretele exterior al imobilului Casei Memoriale Avram Iancu, din Tîrgu Mureş, au fost inscripţionate cu vopsea, mesaje cu caracter obscen.

Din cercetările efectuate la faţa locului, a rezultat că în noaptea de 15/16 ianuarie  a.c., au fost inscripţionate, cu vopsea de culoare neagrămesaje cu conţinut vulgar, la adresa eroului naţional Avram Iancu, precum şi a martirilor Horea, Cloşca şi Crişan, pe peretele exterior al imobilului Casei Memoriale Avram Iancu, din TîrguMureş.

Din verificări, s-a constatat faptul că acelaşi gen de mesajeau fost inscripţionate şi pe peretele unui alt imobil, situat pe strada Avram Iancu din Tîrgu Mureş.

În urma activităţilor specifice desfăşurate în cauză, poliţiştii au reuşit identificarea unui tânăr, de 23 de ani, din Tîrgu Mureş, bănuit de comiterea faptei, faţă decare, în data de 18 ianuarie a.c. a fost luată măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Tîrgu Mureş a dispus faţă de tânăr, măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, cu obligaţia de a nu părăsi judeţul Mureş, cercetările fiind continuate sub coordonarea acestuia, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

Articolul precedentA fost REȚINUT autorul inscripțiilor de pe Casa Memorială „Avram Iancu”
Articolul următorPROIECT pentru o școală profesională în Râciu