Cu ocazia ,,Zilei Internaţionale a Copilului”, poliţiştii mureşeni au fost prezenţi în localitatea Fântânele, alături de copii, organizând activităţi cu şi pentru copii, şi totodată promovând mesaje preventive adaptate vârstei lor.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Femeilor Creative din comuna Fântânele, în contextul sărbătoririi Zilei de 1 Iunie, fiind desfăşurate diferite activităţi sportive, educative şi de lucru manual.

Astfel, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Serviciului Criminalistic şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale au desfăşurat diferite activităţi cu şi pentru copii, menite să-i apropie pe cei mici de instituţia noastră, prezentând acestora elemente de tehnică din dotarea inspectoratului.

Cei mici au avut posibilitatea să ia contact direct cu echipamentele şi autospecialele folosite de poliţişti în intervenţiile zilnice, au putut să studieze îndeaproape autolaboratorul criminalistic şi să se împrietenească cu RUI, câinele poliţist, specializat pentru detectare de droguri şi tutun.

Totodată, aceştia au putut observa instrumentele folosite pentru prelevarea de probe, aflând totul despre amprente prin exerciţii practice.

Serviciul de Acţiuni Speciale a fost un important punct de atracţie. Poliţiştii le-au oferit explicaţii despre echipamentul şi tehnica aflată în dotare, efectuând demonstraţii de care copii s-au arătat încântaţi.

De asemenea, poliţiştii mureşeni au transmis mesaje preventive pe teme precum regulile de circulaţie pe drumurile, modul de relaţionare cu cei din jur, în special cu persoanele străine, consecinţele comportamentelor neadecvate în şcoală şi pe stradă, precum şi siguranţa pe

 

 

Articolul precedent2 zile până la concursul național de mountainbike UMFST Bike Days!
Articolul următorCristian Chirteș (PNL) susține salvarea echipajelor SMURD din comune, prin preluarea lor la ISU