Alocațiile elevilor vor fi majorate începând cu 1 ianuarie 2020. Legea a fost promulgată miercuri de președintele Klaus Iohannis.

Proiectul a fost adoptat unanim de cei 242 de deputaţi prezenţi în plenul Camerei.

Inițiatorul proiectului, deputatul PNL Robert Sighiartău, a scris, pe Facebook, după adoptarea actului normativ, că alocațiile vor crește pentru a acoperi inflația și pentru a le asigura copiilor o alocație „cât mai decentă”.

„Am reușit! Încă o victorie pentru copiii României! Alocațiile copiilor vor crește anual din ianuarie 2020. Parlamentul României a votat în unanimitate propunerea mea legislativă de indexare a alocațiilor de stat pentru copii cu rata inflației. Din 2020, anual, alocațiile vor crește pentru a acoperi inflația și pentru a le asigura copiilor o alocație cât mai decentă. Mă bucur că am reușit să duc până la capăt cele două proiecte. A fost greu, dar s-a terminat cu bine. Mulțumesc tuturor părinților și copiilor pentru susținere!”, arată mesajul lui Sighiartău.

Alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de 300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi în cazul tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, și care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora; respectiv 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

 

Articolul precedentASTĂZI! Urși pe străzile unui oraș din județul Mureș
Articolul următorMinistrul Sănătății, despre Spitalele Regionale. Prioritățile: Iași, Cluj, Craiova