Senatorul Cristian Chirteș, Președintele PNL Mureș, a organizat astăzi o conferință de presă, axată pe teme de actualitate locală și națională.
Au fost abordate subiectele legate de autorizarea Liceului Romano-Catolic din Tîrgu Mureș, indiferența autorităților centrale în chestiunea virusului pestei porcine africane și consecințele evenimentelor din 10 august asupra societății românești.
www.realitateademures.net vă prezintă sinteza declarațiilor senatorului Cristian Chirteș:
“PNL va sesiza Avocatul Poporului, pe ordonanța de autorizare a Liceului Romano-Catolic din Tîrgu Mureş. Cred că instituția Avocatului Poporului va ține cont de o decizie a Curții Constituționale și de o decizie definitivă a instanței.
PNL a averizat încă din 2016 asupra pericolului pestei porcine africane. Nu s-a făcut nimic și acum se încearcă efectiv o distrugere a sectorului zootehnic, cel legat de efectivele de porcine.
În chestiunea evenimentelor din 10 august, considerăm că tot ce s-a întâmplat a fost la comanda lui Dragnea, iar acele acțiuni ale Jandarmeriei sunt, din punctul nostru de vedere, total în afara legii. Am fost prezent la miting împreună cu familia și suntem încă afectați de pe urma gazelor inhalate în Piața Victoriei. Iau în calcul depunerea unei plângeri penale.”
Articolul precedentFestivalul Awake de la Gornești începe mâine
Articolul următorSâmbătă, start la Transilvania Bike Trails Race 2018