Ședința extraordinară de joi a Consiliului Local Târgu Mureș, în care ar fi trebuit să  se dezbată o nouă rectificare bugetară, s-a încheiat după numai 15 minute, din cauza lipsei de cvorum. În sală au fost prezenți numai cei patru consilieri excluși din PNL, precum și viceprimarii PSD și UDMR ai municipiului Târgu Mureș.

De la ședință au lipsit consilierii PSD, PNL, POL și UDMR, formațiune care a transmis și un punct de vedere oficial, care motivează lipsa de la ședință:

„UDMR se opune conducerii iresponsabile a orașului și continuării creării a noi îndatorări”, anunță UDMR care susține că Executivul Primăriei a propus din nou un proiect de rectificare bugetară care nu corespunde realității financiare.

„Municipiul Târgu Mureș a primit 24 de milioane de lei de la guvern, însă proiectul de rectificare bugetară propus nu se referă la utilizarea acestei sume, ci multiplul acesteia, pentru care însă nu există nicio acoperire din partea orașului. În ședința comisiei de specialitate, ținută înaintea ședinței extraordinare, consilierii UDMR au cerut ca să se ia o decizie doar în privința celor 24 de milioane de lei primiți de la stat. Însă primarul a ignorat solicitarea noastră.

Conform datelor biroului financiar, veniturile orașului au fost până acum 225 de milioane de lei, care nu acoperă nici pe departe cheltuielile planificate de către conducerea orașului. Cu rectificarea bugetară de azi, orașul s-ar îndatora din nou timp de mai mulți ani, deoarece s-au propus noi credite de angajament pentru încă 230 de milioane de lei. Deja de mai multe luni UDMR a ținut să precizeze că această cale nu este practicabilă. Trebuie stopată gestionarea iresponsabilă și cheltuielile necontrolate; nimeni nu are voie să pună în joc viitorul târgumureșenilor!

În prezent, în situația economică a Târgu Mureșului predomină niște condiții care pun sub semnul întrebării însăși funcționarea orașului. Tocmai din acest motiv, menținerea rețelei de instituții și a serviciilor publice este prioritatea numărul unu. Să funcționeze transportul în public, ridicarea deșeurilor, să nu fie periclitată funcționarea școlilor, și salariile angajaților să poată fi acoperite de către administrația locală.

Dedacă funcționarea orașului este pusă în pericol sub o formă sau alta, și din acest motiv ar fi necesară convocarea unei noi ședințe extraordinare, consilierii UDMR sunt pregătiți să participe la o astfel de ședință și să voteze rectificarea bugetară care ar face posibilă funcționarea serviciilor publice”, informează UDMR.

Articolul precedentMuncitor prins până la brâu sub dărâmături, în Centrul Târgu Mureșului
Articolul următorPatru Oscaruri în medicină au ajuns la Târgu Mureș