Deși vremea este capricioasă în această perioadă, în zonele de munte ningând chiar abundent, odată cu creșterea temperaturilor este recomandată schimbarea anvelopelor de iarnă cu cele de vară.

Anvelopele de iarnă asigură o tracțiune excelentă atunci când temperaturile sunt sub 7 grade Celsius și carosabilul este alunecos, dar odată cu încălzirea vremii ar trebui înlocuite cu cele de vară.

Acestea din urmă oferă avantaje de performanță și tracțiune în sezonul cald, fiind superioare celor de iarnă când vine vorba de aderență și tracțiunea maximă în timpul frânării, accelerării și virajului pe drumurile uscate sau umede, potrivit 2x2race.ro.

Un producător de anvelope în care sunt comparate cauciucurile de iarnă și cele de vară, pe ploaie și o temperatură de 16 grade Celsius.

Vehiculul cu pneuri de iarnă are o distanță de frânare mai mare cu 3 metri față de celălalt – în condițiile în care amândouă circulă cu 100 de km/h.

Când drumul este uscat, mașina cu anvelope de iarnă se oprește în 41 de metri – în condițiile în care – la cea care folosește anvelope de vară distanța scade cu 5 metri.

Articolul precedentANPC propune spre consultare Proiect de Ordin privind furnizarea de informaţii la comercializarea produselor finite/mâncărurilor furnizate de unitățile de restaurație colective
Articolul următorAcces liber, proiecții speciale, muzică și campanii de donații pentru comunitatea ucraineană la TIFF