Biroul Politic Județean al Partidului Național Liberal, filiala Mureș, a validat propunerea organizației PNL Târgu-Mureș de excludere din partid a cinci din cei șase consilieri locali PNL.  Astfel, PNL rămâne cu un singur consilier local, în persoana prof.dr. Teodora Benedek.

În ședința de astăzi, Biroul Politic Județean Mureș al Partidului Național Liberal a luat în discuție propunerea organizației municipale Târgu-Mureș, înaintată în urma votului exprimat de Biroul Politic Local al PNL.

În fapt, prima întâlnire din acest an a Biroului Politic Local al PNL Târgu-Mureș, desfășurată cu participarea consilierilor locali ai partidului, a concluzionat formularea unui punct de vedere comun, asupra fiecărui proiect de hotărâre aflat pe ordinea zi a ședinței de Consiliu Local din data de 31 ianuarie.

Ignorând deciziile stabilite împreună cu membrii Biroului Politic, consilierii locali ai PNL au votat, ca punct suplimentar introdus pe ordinea de zi regim de urgență, “aprobarea contractării și garantării cu venituri proprii a unei finanțări rambursabile interne/externe, în valoare de maxim 89.835.883,80 lei”.

Votul consilierilor locali ai PNL a fost dat contrar celor stabilite împreună cu Biroul Politic Local, de solicitare a amânării de pe ordinea de zi a  proiectelor introduse în regim de urgență, în cazul lipsei justificării urgenței. S-au încălcat astfel prevederile Codului Etic și ale Statutului PNL.

Ervin Molnar, președintele organizației municipale Târgu-Mureș a Partidul Național Liberal, a declarat: „La începutul anului 2019, am preluat mandatul de președinte interimar al organizației municipale Târgu-Mureș a Partidului Național Liberal, acceptând astfel să îndeplinesc sarcina încredințată de Biroul Politic Județean, în vederea dinamizării, transparentizării și eficientizării activității PNL la nivelul municipiului Târgu-Mureș. Orașul are de recuperat o distanță semnificativă față de alte comunități locale, în special din Transilvania, care au reușit tocmai prin dialog, dezbatere și implicare. Plasarea în mapa de ședință, cu numai câteva minute înainte, a unor proiecte deosebit de importante pentru comunitatea târgumureșeană trebuie să înceteze să mai fie o practică a Executivului Local. Partidul Național Liberal va susține orice proiect propus în favoarea târgumureșenilor, însă numai după consultarea acestora și dezbaterea de către specialiștii partidului. România anului 2019 nu mai trebuie să fie moșia niciunui deținător vremelnic al unei demnități publice. Partidul Național Liberal își respectă alegătorii și își asumă rolul de reprezentare a intereselor acestora, conform mandatului acordat prin votul exprimat”, a adăugat Ervin Molnar, președintele liberalilor târgumureșeni.

Partidul Național Liberal, în conformitate cu prevederile art. 9 și art. 12 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, va sesiza Instituția Prefectului, în vederea constatării  încetării mandatelor consilierilor locali.

Articolul precedentTÎRGU MUREȘ: Frezări și plombări…
Articolul următorMinistrul apelor și pădurilor trimite Corpul de Control la Platoul Cornești din Târgu Mureș