Kocsis Zsolt, bărbatul de 52 de ani, din Mureș, acuzat că l-a înșelat pe Călin Popescu Tăriceanu, a fost condamnat definitiv la 1 an de închisoare cu executare. Potrivit stirileprotv.ro, sentința a fost pronunțată chiar înainte de Crăciun, iar acum autoritățile din Mureș l-au dat în urmărire generală și se așteaptă să fie dat și în urmărire internațională.

În 2012, în timp ce se afla în Germania, Kocsis Zolt, ca urmare a corespondenţei purtate cu Călin Popescu Tăriceanu, i-a promis acestuia că îi va achiziţiona un autoturism pentru care a cerut şi a primit suma de 14.500 euro.

Potrivit procurorilor, Kocsis i-a trimis lui Tăriceanu pe e-mail fotografii cu un autoturism Mercedes despre care pretindea că este cel care urmează să fie achiziţionat. În realitate, maşina nu era de vânzare la preţul stabilit şi nu aparţinea unei familii de germani care vindeau autoturismului fiului lor care era plecat, aşa cum a susţinut Kocsis Zolt în corespondenţa cu Tăriceanu.

În realitate, fotografiile trimise au fost făcute unui autoturism expus spre vânzare la un dealer auto din apropierea locuinţei lui Kocsis.
După ce a primit banii de la Tăriceanu prin virament bancar, inculpatul l-a minţit din nou, susţinând că a cumpărat autoturismul şi a plecat cu el către România să-l aducă la Bucureşti, dar în Ungaria maşina s-a stricat şi că ulterior a restituit autoturismul vânzătorilor pentru a fi reparat.

În iunie 2012, Tăriceanu a făcut plângere la Parchet pe motiv că a fost înşelat după ce trimis 14.500 de euro pentru o maşină care nu a ajuns niciodată în posesia sa. Procesul a început în 2016 şi pe 21 martie 2017 Judecătoria Sector 6 a decis condamnarea lui Kocsis Zolt la o pedeapsă de 6 luni de închisoare cu executare. În plus, l-a obligat pe Kocsis la plata de daune materiale către Tăriceanu în cuantum de 19.623 de euro, din care 14.500 de euro reprezintă suma dată inculpatului şi 5.123 de euro dobânda legală aferentă. Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti, iar instanța a hotărât condamnarea definitivă  la 1 an de închisoare cu executare.

Sursa: News.ro

 

Articolul precedentAcțiune de căutare în Munții Gurghiului, zona Lăpușna
Articolul următorAccident mortal în Cluj. Implicat – un microbuz din Mureș