Compania Delgaz Grid a venit cu precizări în urma exploziei de azi dimineață, de la şcoala generală din Voiniceni.

“Astăzi, în jurul orelor 8.20, Dispeceratul de Urgenţă al Delgaz Grid a fost anunţat cu privire la producerea unei explozii în localitatea Voiniceni, la şcoala gimnazială. Echipele de intervenţie ale companiei s-au deplasat de urgenţă la faţa locului şi au luat toate măsurile de siguranţă, fiind totodată sistată alimentarea cu gaze naturale a imobilului. În urma cercetărilor s-a constatat că explozia a avut loc din cauza unei acumulări de gaze naturale la focarul sobeiu de teracotă, urmare a unei manevre greşite efectuată de către personalul școlii.”

În această dimineață, la școala din satul mureșean Voiniceni, a avut loc o explozie la o sobă de teracotă din incinta unei clase.

În primele minute după începerea cursurilor, elevii din sala unde funcționează clasele a VI-a și a VII-a au simțit miros de gaze și au sesizat acest lucru la Cancelarie.

“Copiii din clasă au simţit miros de gaz, au mers să anunţe la cancelarie. Femeia de serviciu era pe coridor, copiii au ieşit afară, dar unul a rămas lângă ea. Atunci femeia a aprins chibritul, atunci s-a produs o flacără. Nu cred să fi fost scăpări de gaze, instalaţia a fost verificată în luna mai. Mă gândesc că cineva a umblat la robinet. Elevii din acea sală de clasă au ieşit şi i-au spus unui elev de clasa a VIII-a, care a anunţat profesorii. În acest interval, femeia de serviciu s-a dus cu un chibrit să verifice. Încălzirea nu funcţionează încă în şcoală”, a declarat directoarea şcolii, Minerva Bordeanu.

Fiul femeii de serviciu, sosit la faţa locului, a menţionat că mama sa i-a spus că elevii s-au plâns că le este frig, iar ea a încercat să aprindă focul.

Poliţia a deschis un dosar penal în acest caz.

Când femeia de serviciu a aprins un chibrit în dreptul ușii de la soba de teracotă, s-a declanșat flacăra ce i-a provocat arsuri de gradul II la nivelul feței.

Evenimentul a cauzat și rănirea unui băiat de 14 ani, diagnosticat provizoriu cu arsuri de gradul I, la nivelul feței.

Explozia nu a fost urmată de incendiu.

Din școală au fost evacuați aproximativ 70 de elevi și 7 cadre didactice.

Viceprimarul comunei Ceuașu de Câmpie, Petru Togănel, a declarat pentru realitateademures.net că toți elevii au fost trimiși acasă, pentru derularea anchetei la fața locului.

Clădirea în care funcționează Școala din Voiniceni nu face obiectul autorizării de securitate la incendii, fiind vorba de o clădire existentă, care nu a suferit modificări față de proiectul inițial.

Articolul precedentDe mâine, avem zboruri Tîrgu Mureș-Budapesta și retur
Articolul următorElevii reacționează la explozia de la școala din Voiniceni