Universitatea Sapientia, Facultatea de Științe Tehnice și Umaniste din Tîrgu Mureș a organizat, în perioada 12-14 aprilie 2019, a treia ediție a expoziției de horticultură, în incinta campusului din Corunca.

Evenimentul și-a propus promovarea horticulturii – factor important care influențează calitatea vieții noastre de zi cu zi, asigurarea posibilității de întâlnire a celor interesați cu producătorii de plante ornamentale și reprezentanții specialiștilor din domeniul horticulturii, precum și asigurarea unei oferte bogate de plante de calitate superioară pentru grădinăritul de primăvară.

Numărul expozanților a fost mai mare decât la ediția anterioară, printre aceștia numărându-se în primul rând producători și comercianți de plante ornamentale, firme cu profil horticol și producători privați.

În aceeași perioadă s-a desfășurat ediția a V-a a Conferinţei de Horticultură şi Peisagistică din Transilvania, care are ca obiectiv realizarea unor legături între instituțiile de învățământ superior cu profil horticol și peisagist din țară și străinătate în vederea unei colaborări roditoare.

La expoziție s-a prezentat, în premieră în Transilvania, Muzeul de Cactuși din Ungaria, la standul căruia au fost expuși peste 4000 de cactuși și plante suculente, pasionații având posibilitatea de a alege și cumpăra dintre aceștia.

Specialiștii din cadrul Departamentului de Horticultură al facultății au susținut prezentări profesionale în domeniul pomiculturii, viticulturii și al producerii plantelor ornamentale.

În cadrul expoziției și-au expus produsele și reprezentanții meșteșugului artizanal.

Expoziția este deschisă și astăzi, până la ora 19,00.

Articolul precedentREGHIN: L-au prins! Avea mandat european de arestare, pentru trafic de persoane
Articolul următorTÂRGU MUREȘ: Ce se întâmplă cu donațiile din „Copacul cu fapte bune”