Femeile și-au îmbunătățit aspectul genelor cu ajutorul rimelului de mii de ani.
Prima utilizare datează din anul 3000 î.Hr. în Egiptul antic. Amestecul era realizat din antimoniu – grăsime animală și funingine – și era folosit chiar și de către bărbați, scrie Dailymail. Acest amestec a evoluat apoi până în perioada victoriană și a fost în cele din urmă inventat în 1917, când Eugene Rimmel a creat primul rimel ambalat. Astăzi, rimelul este un produs de bază folosit în fiecare zi, iar diferite formule au fost încercate și testate. Cu toate acestea, în timp ce multe femei nu ar concepe să treacă o zi fără el, foarte puține persoane știu cum este fabricat.
Într-un scurt videoclip YouTube intitulat „Cum se face”, ingredientele au fost dezvăluite, lăsând multe persoane uimite să afle ce conține acest cocktail chimic.Naratorul videoclipului a explicat că rimelul conține patru ingrediente de bază: ceară, apă, pigment și agenți de legare.
Dar în timp ce formulele variază în funcție de producător, aproape fiecare rimel conține o fază solubilă în ulei și o fază solubilă în apă. El a explicat că, pentru a pregăti faza solubilă în ulei, un tehnician combină patru tipuri diferite de ceară, inclusiv ceară de carnauba, ceară de candelilla, ceară de albine și stearat de gliceril – un emulgator care „ajută ingredientele să se amestece bine”.
Apoi, tehnicianul adaugă vitamina E lichidă, care conferă rimelului textura sa netedă. Apoi, este inclus un compus chimic numit Pelemol D-2000 pentru a face rimelul rezistent la apă. Ulterior, amestecul este încălzit și odată ce ceara începe să se topească, acestea sunt amestecate împreună. Această combinație produce un „gel semi-lichid care acoperă genele cu un film lucios.”
În timp ce acest pas este în desfășurare, tehnicianul pregătește separat faza solubilă în apă. Acest lucru se face prin încălzirea apei reci, înainte de a adăuga un emulgator.Naratorul explică: „Acesta va lega fazele de apă și ulei atunci când sunt combinate ulterior.” „Fără un emulgator, substanțele solubile în ulei și cele solubile în apă s-ar separa natural.”
Pentru a conferi rimelului culoarea neagră, este adăugat un pigment de oxid de fier negru de calitate cosmetică în apa caldă, iar amestecul este amestecat corespunzător. Apoi, tehnicianul adaugă un compus organic pentru a ajuta la echilibrarea nivelului de pH al produsului de frumusețe și adaugă pudră cosmetică pentru a-i conferi acea senzație catifelată.
Pentru a finaliza formula magică, tehnicianul încălzește și amestecă cele două amestecuri împreună. Înainte ca produsul să fie gata de ambalare, rimelul trebuie să treacă printr-o serie de teste de control al calității. În primul rând, se folosește o mașină numită viscometru pentru a măsura grosimea, pentru a se asigura că produsul nu este prea lichid sau lipicios.
Sursa: Tabu.RO