Colegiul Director Judeţean al PNL Mureș, întrunit ieri la Târgu Mureș, a validat propunerea de excludere din partid a consilierului local Pavel Dumitru.

Anterior, în ședința din 7 februarie, Biroul Politic Județean al Partidului Național Liberal, filiala Mureș, a luat în discuție și a aprobat propunerea organizației municipale Târgu-Mureș de excludere a cinci din cei șase consilieri locali PNL. Dacă în privința consilierilor locali Radu Todoran, Dumitru Matei, Vasile Miculi și Călin Moldovan decizia Biroului Politic Județean a produs efecte imediate, în privința lui Dumitru Pavel forul decident este Colegiul Director Judeţean, având în vedere că Pavel Dumitru era și președinte al Organizaţiei Pensionarilor şi Vârstei a Treia a PNL Mureș.

Măsura excluderii celor cinci consilieri locali vine după ce aceștia, ignorând deciziile stabilite împreună cu membrii Biroului Politic, au votat, în ședința din ianuarie a Consiliului Local Municipal, aprobarea contractării de către Executivul local a unui credit de 89.835.883,80 lei.

După decizia de ieri a Colegiului Director Judeţean, PNL rămâne deocamdată cu un singur consilier local, în persoana prof.dr. Teodora Benedek.

PNL Mureș a sesizat însă Instituția Prefectului județul Mureș, în legătură cu excluderea din partid a consilierilor locali și pentru ca partidul să poată desemna membrii supleanți care urmează să ocupe locurile rămase libere, este nevoie de vacantarea acestora prin ordinul prefectului de Mureș.

Rămâne de văzut dacă prefectul Mircea Dușa va emite acest ordin până la ședința Consiliului Local Municipal, care ar trebui să fie convocată de primarul Dorin Florea pentru săptămâna viitoare. În lipsa acestui ordin, cel mai probabil, consilierii locali excluși din PNL vor participa totuși la ședinta Consiliului Local.

sursa foto: zi-de-zi.ro

Articolul precedent14 martie: ministrul de Externe al Ungariei vine la Târgu Mureș
Articolul următorANGAJĂRI: Posturi de consilier și inspector la Asistență Socială