Comisia de disciplină a Liceului “Petru Maior” din Reghin analizează cazul a doi elevi din clasa a X-a, care au intrat în şcoală sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind descoperiţi într-o sală de clasă aproape în comă alcoolică de către profesorul de serviciu.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, Ioan Macarie, a declarat joi că cei doi elevi au ajuns la spital, unul dintre ei la cel din Reghin, iar altul la Clinica de Psihiatrie din Târgu Mureş, după ce a ameninţat că se sinucide.

“Incidentul s-a petrecut în urmă cu câteva zile. Cei doi elevi au lipsit de la ora de practică, care era de la 8,00 la 9,00. Aceştia au fost descoperiţi într-o sală de clasă aproape în comă alcoolică de către profesorul de serviciu. Au fost duşi în cancelaria şcolii unde li s-a făcut rău şi au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale. Au fost chemaţi părinţii, iar unul dintre elevi a ameninţat că se sinucide. În acest condiţii a fost trimis la Clinica de Psihiatrie din Târgu Mureş. În astfel de cazuri sunt mai multe tipuri de sancţiuni, de la scăderea notei la purtare, până la transferul la alte unităţi de învăţământ sau exmatricularea pe timp de o săptămână. Comisia de disciplină a Liceului ‘Petru Maior’ va decide ce sancţiuni se vor dicta, în funcţie de abaterile pe care cei doi le-au săvârşit sau nu”, a arătat Macarie.

Conform conducerii şcolii, cei doi copii ar fi venit băuţi de acasă, iar înainte de a ajunge la şcoală ar mai fi cumpărat alcool de la un magazin din apropiere.

sursa: Agerpres

 

Articolul precedentSe amenajează intersecția de la Acățari!
Articolul următorUDMR contra UDMR