Organizația Femeilor Liberale Mureș a găzduit primul eveniment politic național al PNL, organizat la Târgu Mureș.

Școala Politică de Vară a Femeilor Liberale a fost onorată de prezența președintelului PNL, Ludovic Orban, a secretarului general al PNL, Robert Sighiartău, a europarlamentarului Siegfried Mureșan, a președintelului PNL București, Violeta Alexandru și a vicepreședintelui PNL, Florin Roman.

Mara Togănel, consilier județean și președinta OFL Mureș a adresat, de altfel, salutul de bun venit al Școlii Politice de Vară a Femeilor Liberale, cu un mesaj de implicare activă în viața politică și de obținere a statului de candidați pe locuri eligibile pentru femeile liberale.

Îmi doresc să câștigam alegerile și o putem face, dar important este și cum o facem. România are nevoie de viziune și de politicieni care să să își respecte cuvântul dat. Trebuie să devenim partidul care să câștige încrederea celor mai mulți dintre români. Acest lucru se poate face doar dacă vom fi o echipă unită și echilibrată, fără prejudecăți și fără jocuri de culise.”

Președinta OFL Mureș a subliniat că “femeia nu este egalul bărbatului și nici mai puțin sau mai mult decât bărbatul. Femeia trebuie să rămână femeie și să-și stabilească singură statutul în societate. Cade în sarcina noastră definirea rolului nostru și ce anume trebuie să schimbăm. Am convingerea că suntem atât de puternice și capabile, încât să găsim soluțiile pentru a ne conduce destinele cu demnitate, fără complexe și fără prejudecăți.

Senatorul Cristian Chirteș, președintele PNL Mureș a subliniat că jumătate din numărul consilierilor județeni ai PNL Mureș sunt femei și că doamnele implicate în politică reprezintă un factor important în definirea rolului PNL în viitoarele guvernări, locală și națională.

Deși nu se definește un adept al principiilor clasice ale egalității de gen, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău a afirmat că femeile reprezintă o resursă deosebit de importantă a Partidului Național Liberal și că viitoarele criterii de stabilire a listelor candidaților eligibili pentru alegerile locale și parlamentare se vor baza exclusiv pe meritocrație și pe implicarea în viața politică a liberalilor.

Europarlamentarul Siegfried Mureșan s-a referit la prezența femeilor în conducerea celor mai importante instituții europene, subliind că în Europa s-a ajuns la o maturitate politică suficient de importantă, astfel încât s-au depăsit barierele de gen, fapt care va trebui translatat și în viața politică românească.

Florin Roman, deputat și vicepreședinte PNL pentru Regiunea Centru a făcut, cu ocazia prezenței la Târgu Mureș, anunțul depunerii unui proiect de lege prin care toți candidații, la toate tipurile de alegeri desfășurate în România, să depună un formular prin care să declare pe propria răspundere că, în timpul mandatului funcției publice nu vor derula contracte cu statul.

Școala Politică de Vară a Organizației Femeilor Liberale a fost un eveniment apreciat, fără excepție, de cele peste 200 de participante drept un succes, meritul Marei Togănel și al echipei pe care o coordonează, organizatorul principal al evenimentului, fiind remarcat de invitații acestei manifestări de excepție.

Articolul precedentTÂRGU MUREȘ: Autoritățile în alertă, după ce o geantă a fost abandonată la „Fortuna”
Articolul următorUn medic rezident ortoped din Mureș concurează la Campionatul European Universitar de Karate