La împlinirea a 20 de ani în Patrimoniul Unesco, Municipiul Sighişoara și Muzeul de Istorie Sighișoara organizează la Sala Sander, în data de 6 septembrie 2019, începând cu ora 11.00, o masă rotundă cu tema “Sighișoara de 20 de ani în Patrimoniul Unesco” și o expoziție de fotografie dedicată acestui eveniment.

Sighişoara este membră a Organizaţiei Mondiale a Oraşelor Patrimoniului Mondial din anul 2000, după ce cu un an înainte Centrul Istoric Sighişoara a fost inclus pe lista monumentelor UNESCO. Scopul organizaţiei este de a conserva centrele istorice din întreaga lume, prin revitalizarea urbană și alegerea soluţiilor potrivite de a le pune în valoare.
În data de 8 septembrie 1993 a fost înființată Organizaţia Mondială a Oraşelor Patrimoniului Mondial, la Fez (Marocco). Pentru comemorarea acestui mare eveniment, data de 8 septembrie a fost declarată “Ziua Solidarității Orașelor Patrimoniului Mondial”. Toate orașele, membre ale organizației, sunt binevenite pentru a comemora această zi, organizând diferite activități care au ca scop evidențierea unicității lor.
Articolul precedentÎN WEEK-END: Show auto-moto pe Transilvania Motor Ring
Articolul următorDe ziua lor, pompierii îi învită pe mureșeni la cros