Partidul Național Liberal îi pune în vedere prefectului  județului Mureș, Mircea Dușa, că are obligația legală de a emite ordinul de încetare a mandatelor consilierilor locali municipali excluși din partid.

PNL Mureș a sesizat Instituția Prefectului județul Mureș, în legătură cu excluderea din partid a unor consilieri locali aleși pe listele acestei formațiuni politice la alegerile locale din iunie 2016.

Legea îi conferă prefectului atribuțiunea de a constata încetarea mandatului de consilier local, respectiv pierderea de către consilier a calității de membru al partidului politic pe a cărui listă a fost ales.

„Având în vedere faptul că  prefectul trebuie să îndeplinească, în temeiul legii, o formalitate necesară în vederea funcționării autorității administrației publice, îi atragem atenția prefectului de Mureș că orice întârziere în emiterea ordinului de încetare a mandatelor consilierilor locali reprezintă o piedică în buna funcționare a administrației locale și o ignorare a votului acordat Partidului Național Liberal de către târgumureșeni”, se arată în declarația liberalilor.

Pentru ca PNL să desemneze membrii supleanți care urmează să ocupe locurile rămase libere, este nevoie de vacantarea acestora prin ordinul formal și obligatoriu legal al prefectului de Mureș.

PNL Târgu-Mureș susține că „încrederea târgumureșenilor în Partidul Național Liberal, manifestată prin votul acestora la cele mai recente  alegeri locale, trebuie să se regăsească în revenirea urgentă a Partidului Național Liberal în Consiliul Local al Municipiului Târgu-Mureș.”

 

Articolul precedentPlombări pe străzile din Reghin
Articolul următorSalvatorii, pe Transilvania Motor Ring