O aeronavă a Forţelor Aeriene Române aduce astăzi în ţară echipa de medici şi asistenţi care a participat în Italia, în perioada 7 – 24 aprilie, la misiunile destinate salvării persoanelor afectate de noul tip de coronavirus, alături de personalul medical italian.

Cu acest zbor vine în țară și Maria-Elena Casoni, asistent medical principal la SMURD Mureș, care a plecat acum două săptămâni în Italia, alături de mai mulți colegi, medici și asistenți din România.

Maria Casoni ne-a transmis, în exclusivitate, de la bordul avionului cu care se întoarce în țară că “aceste zile petrecute în Spitalul Manzoni din orașul Lecco au fost, pentru noi toți, o experiență  unică în viață. Am învățat numai lucruri bune, pe care le luăm acasă și le vom aplica în profesia noastră.”

Ieri, toată echipa din România a fost testată pentru COVID19 și rezultatele sunt negative.

Aeronava cu care personalul medical revine în România a decolat în această dimineață de la Baza 90 Aeriană Otopeni, cu destinaţia Milano și a asigurat și transportul în Italia a 90 mii de măşti de protecţie tip FFP 2.

Aceste materiale sunt parte din rezerva de contramăsuri medicale pentru epidemia de COVID-19, constituită în România, achiziţionate de către ţara noastră pe baza unui grant în valoare de 10 milioane euro semnat de DSU/IGSU cu Comisia Europeană prin Direcţia Generală Protecţie Civilă şi Operaţiuni Umanitare Europene- DGECHO, informează Ministerul Apărării Naționale.

Articolul precedentÎNCĂ DOUĂ decese în Mureș. Un bărbat de 80 de ani și o femeie de 30 infectați cu COVID au murit
Articolul următorMUREȘ: 38 de cazuri noi de infecție cu coronavirus, în ultimele 24 de ore