O aeronavă cu 120 de pasageri la bord care a ratat aterizarea, un incendiu izbucnit imediat după impact şi un colet suspect în parcarea pentru clienţi a fost scenariul celui mai amplu exerciţiu desfăşurat pe Aeroportul Transilvania Tîrgu Mureş, în noaptea de joi spre vineri, conform autorităţilor locale.

“Trimestrial vom organiza exerciţii de intervenţie pe Aeroportul Transilvania din Tîrgu Mureş. (…) Am mobilizat toate forţele din municipiu, de la Ministerul Afacerilor Interne, de la Ministerul Apărării şi de la alte structuri care fac parte din Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Au fost mobilizate 29 de mijloace tehnice de intervenţie, din toate categoriile pentru a putea interveni în orice situaţie. Au participat peste 100 de persoane şi în acelaşi timp, având mai multe victime, am alarmat şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă pentru a fi primiţi răniţii. Pe Aeroport am amenajat un punct de triere (…) şi, în funcţie de rănile pe care le-au suferit, au fost transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Intervenţia, fiind una de amploare, am mobilizat şi echipajele ISU Sighişoara, Târnăveni şi Reghin şi au ajuns în timp”, a declarat prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Directorul Aeroportului Transilvania Tîrgu Mureş, Peti Andras, a spus că, în urmă cu doi ani, conducerea Consiliului Judeţean Mureş şi cea a unităţii aeroportuare şi-au stabilit ca obiectiv creşterea siguranţei în exploatare pe Aeroportul Tîrgu Mureş, pentru pasageri.

“De cel puţin de trei luni pregătim acest exerciţiu, este un exerciţiu de o anvergură fără precedent, chiar am identificat situaţii care să ne îngreuneze intervenţia, tocmai pentru a atesta capacitatea de intervenţie şi capacitate de reacţie într-o asemenea situaţie. A mai fost un exerciţiu de acest gen, dar nu de asemenea anvergură şi asemenea complexitate şi nu a fost pe timp de noapte, în anul 2015”, a menţionat Peti Andras, citat de Agerpres.

foto: Dorina Matiș

 

 

Articolul precedentEchipajele din baloanele cu aer cald sunt în siguranță
Articolul următorAccidente și alcool