Una din cele două persoane rănite în explozia care a avut loc ieri în Gorneşti a murit astăzi, într-un spital din Belgia. Anunțul a fost făcut, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.

“Este vorba despre femeia care avea arsuri pe 85% din suprafaţa corpului.

Cel de-al doilea rănit, un bărbat, este într-o stare stabilă şi se fac toate eforturile ca pacientul să fie salvat”, a afirmat Grigore.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală a transportat în Belgia, într-o misiune umanitară de urgenţă, cele două victime ale exploziei de ieri, de la Gornești.

Este vorba de un bărbat de 76 de ani și o femeie de 69 de ani, care au suferit arsuri și traumatisme. Ambele persoane au fost evaluate inițial la cod roșu și transportate la spitalul din Tîrgu Mureș.

Pacienții, prezentând arsuri pe aproximativ 70-80 % din suprafața corpului, au fost asistați pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD din București și au fost transportați la Spitalul Militar “Reine Astrid” din Bruxelles, Belgia.

Articolul precedentFOTO: TÎRGU MUREȘ: INCENDIU LA O LOCOMOTIVĂ, 100 de călători evacuați
Articolul următorFOTO: Incendiul în Sângeorgiu de Pădure