Pasionații de astronomie au ocazia să observe un fenomen absolut fascinant pe cerul nopții. Începând din 17 aprilie planetele din sistemul nostru solar se vor alinia în mod perfect, iar acest lucru este cu siguranță ceva rar.

Alinierea începe să se formeze din jurul datei de 17 aprilie, dar va fi cel mai vizibil în dimineața zilei de 20 aprilie. Vei putea vedea Saturn, Marte, Venus și Jupiter, toate „aranjate” într-o aliniere planetară aproape perfectă, ce poate fi urmărită doar înainte ca Soarele să răsară, notează sciencealert.com.

Alinierea planetelor din aprilie 2022
După cum probabil observatorii pasionați știu deja, Saturn, Marte și Venus s-au aliniat de la sfârșitul lunii martie, dar abia la mijlocul lunii aprilie Jupiter se va alătura „petrecerii”. Ce e interesant e ca poți distinge toate cele patru planete aliniate într-un rând ceresc, cu toate că apropierea lui Jupiter de orizont ar putea fi puțin mai greu de distins.Câteva zile mai târziu, în jurul datei de 23 aprilie, fenomenul va deveni și mai spectaculos și asta pentru că Luna se va alinia și ea cu celelalte planete. Aceasta aliniere poate fi privită doar de pe Planeta Pământ, pentru că dacă lucrurile ar fi privite de pe o altă Planetă, astrele ar avea altă poziționare.

Sistemul solar este efectiv plat, fiecare planetă orbitând în jurul Soarelui în același plan, așa că orice aliniere percepută este doar un truc de perspectivă, în funcție de timpul și locul din care privești.

Cu toate acestea, genul acesta de fenomene sunt în continuare privite ca pe o raritate, mai ales ca nu se întâmplă deloc des ca fix aceste planete să fie aliniate în acest mod.

Mai mult, pe alba24

Articolul precedentVremea 15 aprilie – Se schimbă radical temperaturile
Articolul următorPeste 10.000 de ucraineni au intrat în România, în ultimele 24 de ore