Garnizoana Tîrgu Mureş organizează o serie de manifestări dedicate „Zilei Armatei României”.

Astăzi, la ora 13.00, ajunge la Tîrgu Mureș Ștafeta Invictus România. Predarea ștafetei va avea loc în fața Palatului Administrativ al Prefecturii, într-un cadru festiv, în prezența prefectului județului Mureș, Mircea Dușa. 

Mâine, la ora 06.30, ștafeta va porni de la sediul Batalionului 51 Operații Speciale spre Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, unde va fi preluată de militarii clujeni.

Miercuri, 25 octombrie, de Ziua Armatei, începând cu ora 09.30, în Piaţa Victoriei, se va organiza o ceremonie militară şi religioasă. Alături de personalul militar aparținând Ministerului Apărării Naționale va fi, și de această dată, personalul Ministerului Afacerilor Interne, respectiv jandarmii și pompierii mureșeni, care vor constitui o gardă de onoare mixtă.

În memoria ostașilor căzuți pe câmpurile de luptă, vor fi depuse coroane și jerbe de flori la ”Monumentul Ostașului Român”.

Pe timpul ceremoniei, o formație de aeronave aparținând Bazei 71 Aeriene Câmpia Turzii va survola Piața Victoriei, acordând astfel onorul celor prezenți la eveniment. Ceremonia se va încheia cu defilarea gărzii de onoare și a tehnicii militare și de intervenție din dotarea structurilor aparținând sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională.

În aceeași zi, militari din structurile de forțe pentru operații speciale din garnizoana Tîrgu Mureș vor participa la ceremonia organizată în Parcul Carol I, din București, în cadrul căreia un moment special este alocat Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale Tîrgu Mureș, înființat la data de 1 martie 2018, care va primi Drapelul de luptă.

Articolul precedentElita medicinei românești, premiată la Tîrgu Mureș
Articolul următorCSM Tîrgu Mureș caută directori adjuncți