Unul dintre proiectele implementate cu succes în cuprinsul Eparhiei de Alba Iulia este campania de donare de sânge, intitulată „Donează sânge, salvează viața”. În derularea proiectului, un moment deosebit a fost constituit de prezența Părintelui Arhiepiscop Irineu, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Mureș, alături de 90 de preoți din protopopiatele Târgu-Mureș, Reghin, Sighișoara, Luduș și Târnăveni.

Preoții au donat sânge, urmând ca pe parcursul anului, să organizeze câte o campanie de donare de sânge la nivelul comunităților parohiale în care păstoresc.

Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei a spus: „Donând sânge, îi putem ajuta pe bolnavi să trăiască. Prin sângele nostru, contribuim, într-adevăr, la ameliorarea stării de sănătate și chiar la vindecarea unui bolnav aflat în suferință. Așa Îl urmăm pe Divinul Răscumpărător, conștienți că noi avem o viață nouă numai prin sângele prețios al lui Hristos”. 

În luna martie a fiecărui an, în toate protopopiatele Arhiepiscopiei Alba Iuliei se desfășoară o serie de activități pro-viață. De câțiva ani, se organizează Marșul pentru viață în aproximativ 15 localități din județele Alba și Mureș.

De asemenea, prin planul de acțiuni al Biroului ProVita din cadrul sectorului social-misionar al Eparhiei, sunt organizate mai multe proiecte care au drept scop îmbunătățirea calității vieții și ajutarea persoanelor aflate în diferite crize generate de multiple situații neprevăzute ale vieții.

Articolul precedentFOTO: Incendiu la punctul de colectare a deșeurilor menajere din Târgu Mureș
Articolul următor10 persoane surprinse în flagrant delict de polițiștii mureșeni, în ultimele 4 zile