Județul Mureș participă la cea mai amplă simulare de intervenție în caz de seism major care are loc în Uniunea Europeană, în ultimele două decenii.

Începând cu ora 8:37 s-a declanșat exercițiul national „SEISM 2018” care constă în punerea în aplicare a Concepției naționale de răspuns postseism.

Conform scenariului, a avut loc un cutremur de 7,5 pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici.

Au fost alertate toate unitățile subordonate ale IGSU, iar mai multe echipaje din țară se deplasează spre Capitală.

La Ciolpani a fost activat Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției.

La nivelul județului Mureș a fost convocat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției, iar președintele acestuia, prefectul Mircea Dușa, a dispus mobilizarea de forțe pentru deplasarea la București.

Vor participa la acțiunea de înlăturare a efectelor cutremurului 27 de autospeciale, 65 de persoane în etapa I, timpul de sosire în București fiind de 9 ore la Ciolpani, iar în etapa a II-a, vor participa 100 de oameni, care se vor deplasa cu 2 autobuze, timpul de deplasare fiind de 13 ore. De asemenea, se vor deplasa către București o ambulanță cu 3 medici și 4 asistenți, a fost alertat Spitalul Județean Clinic de Urgență și, de asemenea, s-a dispus ridicarea capacităților operaționale a serviciilor de ambulanță. La nivelul ISU ”Horea” Mureș s-a declanșat alertarea la nivel IV alertă roșie”, a declarat prefectul Mircea Dușa.

Exercițiul se derulează cu sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție Mureș, al Inspectoratului Județean de Jandarmi Mureș și al Comandamentului Forțelor pentru Situații Speciale al MApN.

​La nivelul județului, nu este afectată capacitatea de intervenție a structurilor specifice.

 

Articolul precedentFOTO: Cum au văzut târgumureșenii incendiul de la Azomureș
Articolul următorMINUNE! La Tîrgu Mureș a ajuns primul POS al Poștei Române